top of page

PRAVILA KORIŠTENJA

OPĆI UVJETI

Dobrodošli na javni-nastup.hr. Uživajte u svom vremenu ovdje i slijedite neka od naših pravila.

PRIHVAĆANJE OVIH UVJETA

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem web stranice javni-nastup.hr pruža uslugu prodaje.

Ovaj dokument (zajedno s ovdje spomenutim dokumentima) utvrđuje opće uvjete koji reguliraju upotrebu ovog web mjesta i kupnju proizvoda na njemu.

Molimo pažljivo pročitajte ove Opće uvjete i Pravila o privatnosti prije korištenja ove web stranice.

Kada upotrebljavate ovu web stranicu ili na njoj naručujete, podliježete ovim Uvjetima i našim Pravilima o privatnosti podataka. Molimo vas da se, ako ste maloljetnik, suzdržite od korištenja Web stranice i ako se ne slažete s ovim Uvjetima i Pravilima o privatnosti, nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili dobivanja podataka putem njih.

Da biste bili svjesni mogućih promjena Općih uvjeta, povremeno morate pročitati Opće uvjete jer se uvijek primjenjuju oni uvjeti koji vrijede u vrijeme korištenja web stranice ili narudžbe.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s Općim uvjetima i Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-adrese: mahovlic.maja@gmail.com.

Ovaj ugovor utvrđuje vaša prava i odgovornosti kada koristite web stranicu javni-nastup.hr. Korištenjem bilo koje naše Usluge (čak i samo pregledavanjem jedne od naših web stranica) pristajete na Uvjete. Ako se ne slažete s Uvjetima, nećete moći koristiti naše Usluge.

Javni-nastup.hr povezuje ljude širom svijeta za prodaju i kupnju jedinstvene robe. Ova web stranica je u vlasništvu ProPR obrt za usluge i trgovinu, vlasnice Maje Mahovlić:

ProPR obrt za usluge i trgovinu, vl. Maja Mahovlić

OIB: 32959277496

MB: 98005472

Obrt je upisan u Trgovački registar: 98005472

Račun otvoren u Addiko banci.

IBAN: HR1525000091101486879

Radno vrijeme korisničke podrške: ponedjeljak-petak: 9:00 - 17:00

Korisnička podrška nije dostupna vikendom i praznicima.

Evo vodiča koji će vam pomoći da razumijete određena pravila koja su za vas relevantna:

NAŠE PRAVO NA PROMJENU UVJETA

Prodavatelj je ovlašten i ima pravo bez prethodne najave promijeniti sadržaj ovih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene, ostale podatke vezane uz web trgovinu i sve ostale sadržaje na web mjestu javni-nastup.hr, zbog čega su korisnici dužni posjetiti istu web stranicu i pregledati sadržaj iste. Suprotan postupak oslobađa prodavača svake odgovornosti. Web trgovina zadržava pravo na pogreške u opisu i slici proizvoda.

Znamo da su vam osobni podaci važni. Evo nekoliko pojedinosti kako se vaši podaci koriste kada koristite naše Usluge. Korištenjem naših Usluga pristajete i na to da vaše podatke možemo obrađivati ​​na načine navedene u Pravilima o privatnosti.

JAMSTVO PRIVATNOSTI

ProPR obrt za usluge i trgovinu obvezuje se zaštititi privatnost i povjerljivost osobnih podataka svih naših posjetitelja i kupaca (na primjer, ime kupca, adresa e-pošte i adresa za dostavu), u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173 / 2003, 67/2008 i 36/2009, 130/2011, 30/2014, 32/19) i Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR).

Svi zaposlenici ProPR-a i poslovni partneri ugovorno su dužni poštivati ​​načela privatnosti i povjerljivosti. Prikupljamo samo potrebne osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo posjetitelje i kupce o načinu korištenja tih podataka. Kupcima redovito dajemo mogućnost korištenja njihovih podataka, uključujući mogućnost odlučivanja žele li njihovo ime ukloniti s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca pohranjuju se u IT sustavu obrta i pohranjuju se na sigurno mjesto i dostupni su samo zaposlenicima u obrtu koji trebaju ove podatke kako bi pružili kvalitetnu uslugu našim kupcima. Korištenje podataka ograničeno je na komunikaciju s kupcima u svrhu provođenja prodajnih transakcija i informiranje korisnika o vijestima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

ProPR obrt za usluge i trgovinu jamči da osobni podaci korisnika web stranice javni-nastup.hr neće biti otkriveni i korišteni od strane trećih osoba bez prethodnog izričitog pristanka korisnika. To se ne odnosi na zahtjeve za pristup podacima ovlaštenih službi izvršnog državnog tijela Republike Hrvatske u svrhu kontrole poslovanja.

VAŠE KORIŠTENJE NAŠIH USLUGA

Ne koristite naše usluge za kršenje zakona. Slažete se da nećete kršiti nijedan zakon u vezi s vašim korištenjem Usluga. To uključuje sve lokalne, državne, savezne i međunarodne zakone koji se mogu primijeniti na vas.

 

Plaćajte svoje račune. Odgovorni ste za plaćanje svih naknada koje dugujete ProPR obrtu za usluge i trgovinu. Osim kako je navedeno u nastavku, također ste isključivo odgovorni za prikupljanje i / ili plaćanje svih primjenjivih poreza za bilo koju kupnju ili prodaju koju obavite putem naših Usluga.

Ne kradite naše stvari. Pristajete da nećete indeksirati bilo koju stranicu Usluga ili vršiti inženjering ili pokušaj dobivanja izvornog koda Usluga.

Ne pokušavajte naškoditi našim sustavima. Slažete se da se nećete miješati ili pokušavati ometati naše Usluge, na primjer distribucijom virusa ili drugog štetnog računalnog koda.

Slijedite naša pravila o zaštitnim znakovima. Naziv „ProPR“ i ostale oznake, fraze, logotipi i dizajni koje koristimo u vezi s našim Uslugama zaštitni su znakovi tvrtke ProPR u EU, SAD-u i drugim zemljama. Ako želite koristiti naše zaštitne znakove, kontaktirajte nas za dopuštenje.

Razgovarajte s nama. S vremena na vrijeme javni-nastup.hr pružit će vam određene pravne podatke u pisanom obliku. Korištenjem naših usluga pristajete na naša pravila o elektroničkoj komunikaciji koja opisuju kako vam pružamo te podatke. Podatke vam možemo poslati elektroničkim putem (na primjer e-poštom), a vaš elektronički ugovor je isti kao i vaš potpis na papiru.

PODACI ZA KONTAKT

Ako imate bilo kakvih pitanja o Uvjetima, pošaljite nam e-poštu na mahovlic.maja@gmail.com.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ovo pravilo objašnjava naše postupke privatnosti za javni-nastup.hr (koji ćemo nazvati "web-mjesto").

NAŠA POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaše osobne podatke obrađujemo kako bismo vodili svoje poslovanje i pružali našim korisnicima Usluge. Prihvaćanjem naših Uvjeta korištenja potvrđujete da ste pročitali i razumjeli ova pravila, uključujući kako i zašto koristimo vaše podatke. Ako ne želite da prikupljamo ili obrađujemo vaše osobne podatke na načine opisane u ovom pravilu, ne biste trebali koristiti Usluge. Nismo odgovorni za sadržaj niti za politike privatnosti ili postupke bilo kojeg od naših članova, web mjesta koja putem Patterna hostira javni-nastup.hr ili web mjesta i aplikacija trećih strana.

Uvjeti korištenja ProPR obrta za usluge i trgovinu za javni-nastup.hr zahtijevaju da svi vlasnici računa imaju najmanje 18 godina. Maloljetnici mlađi od 18 godina smiju koristiti usluge ProPR-a i javni-nastup.hr samo ako za to imaju dozvolu i neposredni nadzor vlasnika računa. Djeca mlađa od 13 godina ne smiju koristiti Usluge. Odgovorni ste za sve aktivnosti računa koje na vašem računu provodi maloljetnik.

 

Korištenjem Usluga potvrđujete da će ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr koristiti vaše podatke. Imajte na umu da se zakoni i standardi o privatnosti u određenim zemljama, uključujući prava vlasti na pristup vašim osobnim podacima, mogu razlikovati od onih koji se primjenjuju u državi u kojoj živite. Osobne podatke prenosit ćemo samo u one zemlje u koje nam zakon dopušta prijenos osobnih podataka.

PRIKUPLJENE ILI PRIMLJENE INFORMACIJE

Tijekom pružanja naših usluga vaše osobne podatke prikupljamo ili primamo na nekoliko različitih načina. Kategorije osobnih podataka dolje navedene dobivamo iz sljedećih izvora: izravno od vas, na primjer iz obrazaca koje popunjavate ili tijekom registracije; neizravno od vas na temelju vaše aktivnosti i interakcije s našim Uslugama ili s uređaja ili preglednika koji koristite za pristup Uslugama; od naših dobavljača i dobavljača koji pomažu u pružanju usluga ProPR obrtu za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr, s kojima možete komunicirati (kao što su, na primjer, za plaćanja ili korisničku podršku), i od naših nezavisnih partnera za oglašavanje i marketing. Često odabirete koje ćete informacije pružiti, ali ponekad nam trebaju određene informacije kako bismo vam pružili Usluge. ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr koristi osobne podatke koje prima i prikuplja u skladu sa svrhama opisanim u ovoj politici. Trebali biste razumjeti prakse privatnosti i sigurnosti bilo koje treće strane prije nego što im podijelite podatke.

Da biste mogli koristiti Usluge, morat ćete poslati valjanu adresu e-pošte. Ako se registrirate, morat ćete poslati ime povezano s vašim računom. Možda ćete trebati dostaviti ove podatke kako bismo vam omogućili pružanje usluga. Dodatne informacije, poput podataka o naplati i plaćanju (uključujući ime kontakta za naplatu, OIB, adresu, telefonski broj, podatke o kreditnoj kartici), telefonski broj i/ili fizičku poštansku adresu mogu biti potrebne kako bismo mogli pružiti određenu uslugu. Na primjer, potrebna nam je fizička poštanska adresa ako kupujete nešto na web mjestu za dostavu. Članovi u određenim zemljama mogu odabrati spremanje podataka o svojoj kreditnoj kartici kako bi olakšali naplatu za buduće kupnje.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr automatski prima i bilježi podatke iz vašeg preglednika ili vašeg mobilnog uređaja kada posjetite web stranicu ili koristite određene značajke usluga, poput vaše IP adrese ili jedinstvenog identifikatora uređaja, kolačića i podatke o tome koje stranice posjećujete i kako komunicirate s tim stranicama kako bi nam omogućili rad i pružanje Usluga. Ti se podaci pohranjuju u datoteke i prikupljaju automatski. ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr također može primati slične informacije (poput, na primjer, IP adresa i radnji poduzetih na uređaju) koje pruža uređaj povezan s Internetom, poput glasovno aktiviranog pomoćnika ili Smart TV-a. Te podatke iz vašeg preglednika ili vašeg mobilnog uređaja možemo kombinirati s drugim podacima koje mi ili naši oglašivači ili marketinški partneri prikupljamo o vama, uključujući na svim uređajima. Ovi se podaci koriste za sprečavanje prijevara i za zaštitu Usluga, za analizu i razumijevanje rada Usluga za članove i posjetitelje te za pružanje oglašavanja, uključujući na svim vašim uređajima, i personaliziranije iskustvo za članove i posjetitelje.

Također automatski prikupljamo podatke specifične za uređaj kada instalirate, pristupite ili koristite naše Usluge. Ti podaci mogu uključivati ​​informacije kao što su model hardvera, podaci o operativnom sustavu, verzija aplikacije, informacije o upotrebi i otklanjanju pogrešaka, podaci o pregledniku, IP adresa i identifikatori uređaja.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr dobiva informacije od naših oglašivača i marketinških partnera o vama. Ti podaci mogu uključivati ​​podatke o atribuciji putem kolačića i UTM oznaka u URL-ovima kako bi se utvrdilo odakle dolazi posjet javni-nastup.hr, odgovore na marketinške e-poruke i oglase, odgovore na ponude i podatke o publici od partnera za koje ste dali pristanak za dijeljenje te informacije kod nas.

Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi Usluga za oglašavanje, analitiku, posluživanje sadržaja i zaštitu Usluga. To može uključivati ​​vašu IP adresu, podatke o pregledniku (uključujući preporuke), podatke o uređaju (kao što su iOS IDFA, IDFV za ograničene nereklamne svrhe, Android AAID i, ako ih vi omogućite, podatke o lokaciji koje pruža vaš uređaj).

Informacije o lokaciji koje navedete u svom profilu ili na svojoj IP adresi dobivamo za internu analitiku i nadzor performansi javni-nastup.hr; lokalizacija, regionalni zahtjevi i politike za Usluge; za lokalni sadržaj, rezultate pretraživanja i preporuke; za dostavu i usluge mapiranja; i (koristeći neprecizne podatke o lokaciji) marketing. Određene neprecizne usluge lociranja, poput sigurnosnih i lokaliziranih pravila na temelju vaše IP adrese ili poslane adrese, ključne su za funkcioniranje web mjesta. Vaše podatke o geolokaciji podijelit ćemo s trećim stranama (poput našeg mapiranja, plaćanja ili, u mjeri u kojoj je to moguće, davatelja oglašavanja) samo kako bismo vam pružili Usluge.

Softver za analizu podataka koristimo kako bismo osigurali funkcionalnost web mjesta i poboljšali Usluge.

Neki članovi ili posjetitelji mogu se odlučiti povezati s javni-nastup.hr ili registrirati javni-nastup.hr račun pomoću vanjske aplikacije treće strane, kao što je Facebook. Povezivanje vašeg javni-nastup.hr računa s programima ili uslugama trećih strana nije obavezno. Ako odlučite povezati svoj račun s aplikacijom treće strane, to podliježe vašim ugovorima s tom trećom stranom (poput njihovih Uvjeta korištenja i obavijesti o privatnosti), a javni-nastup.hr može primati informacije iz te aplikacije. Također možemo prikupljati javne podatke kako bismo se povezali s vama, na primjer kada komuniciramo s vama putem društvenih mreža. Te podatke možemo koristiti kao dio pružanja usluga vama. Također možete odabrati dijeljenje neke svoje aktivnosti na javni-nastup.hr na određenim društvenim mrežama koje su povezane s vašim računom javni-nastup.hr, a svoje dopuštenje možete opozvati u bilo kojem trenutku u postavkama računa. Određene aplikacije trećih strana koje upotrebljavate za izradu ili prijavu na račun mogu vam pružiti mogućnost da prekinete s primanjem poruka od nas ili vam omogućuju prosljeđivanje tih poruka na drugu adresu e-pošte. Ako vam ne budemo mogli poslati važne poruke o vašem računu, možemo ga suspendirati ili ukinuti.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr prima ili dobiva informacije (na primjer, e-adresu ili IP adresu) o osobi koja još nije registrirani član javni-nastup.hr („ne-član“) u povezanost s određenim značajkama javni-nastup.hr, na primjer kada se nečlan odluči pretplatiti na newsletter javni-nastup.hr, član pozove ne-člana da posjeti stranicu, član učita ne-članske podatke pomoću značajka učitavača kontakta, nečlan sudjeluje u transakciji, član pošalje kôd darovne kartice nečlanu ili nečlan upotrebljava Guest Checkout za kupnju. Podaci posjetitelja koji nisu članovi koriste se samo u svrhe otkrivene kada su dostavljene na javni-nastup.hr, u svrhe nužne za funkcioniranje Usluga javni-nastup.hr ili kada ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr ima legitimni interes.

Također prikupljamo određene podatke i od članova i od nečlanova koji posjećuju web stranice koje hostiramo. Ti podaci mogu uključivati ​​vašu IP adresu ili jedinstveni identifikator uređaja te kolačiće i podatke sa stranica koje posjetite.

PORUKE SA JAVNI-NASTUP.COM

Povremeno će vas morati kontaktirati ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.com. Te se poruke prvenstveno dostavljaju e-poštom ili push obavijestima iz različitih razloga, uključujući marketing, transakcije i u svrhe ažuriranja usluge. Ako više ne želite primati push obavijesti, možete ih onemogućiti na razini uređaja. Možete se odjaviti od primanja marketinških poruka putem e-pošte ili u postavkama računa ili slijedeći vezu za odjavu u bilo kojoj marketinškoj e-pošti koju primite. Da bismo osigurali pravilno primanje obavijesti, morat ćemo prikupiti određene podatke o vašem uređaju, kao što su operativni sustav i podaci o identifikaciji korisnika. Svaki račun mora imati važeću adresu e-pošte u datoteci za primanje poruka.

Neke poruke iz ProPR obrta za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr povezane su sa uslugama i potrebne članovima i korisnicima Checkout usluge. Razumijete i slažete se da vam ProPR obrt za usluge i trgovinu može slati ne-marketinške e-poruke ili poruke, poput onih koje se odnose na transakcije, vaš račun, sigurnost ili promjene proizvoda. Primjeri poruka povezanih s uslugama uključuju potvrdu adrese e-pošte / e-poštu dobrodošlice kada registrirate svoj račun, obavijest o narudžbi, dostupnost usluge, izmjenu ključnih značajki ili funkcija i korespondenciju s ProPR timom za podršku (uključujući chat sučelje ili ostale metode komunikacije kako su gore opisane).

Kada se registrirate za račun, pretplatite na newsletter ili nam dostavite svoju e-adresu ili telefonski broj, primat ćete obavijest i pristajete (u nekim jurisdikcijama i situacijama, dodatnim nedvosmislenim pristankom) da primate marketinške e-poruke i poruke od nas. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na marketinške e-poruke ili poruke putem Odjave koja je uključena u marketinške e-poruke ili poruke. Napominjemo da bi neke promjene postavki vašeg računa mogle potrajati nekoliko dana dok ne stupe na snagu.

KORIŠTENJE INFORMACIJA, DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Poštujemo vašu privatnost. ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.com neće otkriti vaše ime, adresu e-pošte ili druge osobne podatke trećim stranama bez vašeg pristanka, osim kako je navedeno u ovoj politici.

Kada pristupate Uslugama ili ih koristite, mi prikupljamo, koristimo, dijelimo i na drugi način obrađujemo vaše osobne podatke u svrhe opisane u ovim pravilima. Oslanjamo se na brojne pravne osnove da bismo vaše podatke koristili na ove načine. Te pravne osnove uključuju:

  • Potrebno izvršiti ugovorne obveze iz naših Uvjeta korištenja i kako bi vam pružili Usluge;

  • Pristali ste na obradu koju možete opozvati u bilo kojem trenutku;

  • Potrebno ispuniti zakonsku ili regulatornu obvezu, sudski nalog ili izvršavati ili braniti bilo koje predstojeće ili tvrđene pravne zahtjeve;

  • Potrebno za potrebe naših ili legitimnih interesa treće strane, poput interesa posjetitelja, članova ili partnera;

  • Izričito ste objavili informacije;

  • Potrebno u javnom interesu, poput sprečavanja kriminala; i

  • Povremeno potrebno za zaštitu vaših vitalnih interesa ili interesa drugih (u rijetkim slučajevima kada ćemo možda trebati podijeliti informacije kako bismo spriječili gubitak života ili osobne ozljede).

Uglavnom se oslanjamo na pristanak (koji se može povući u bilo kojem trenutku) (i) za slanje marketinških poruka, (ii) za razmjenu podataka trećih strana u vezi s oglašavanjem i, u mjeri u kojoj je to primjenjivo, (iii) za upotrebu podataka o lokaciji u reklamne svrhe.

Oslanjamo se na pristanak za ciljani mrežni i izvanmrežni marketing, uključujući alate kao što su Facebook Custom Audience ili Google Customer Match. Možemo oglašavati svoje Usluge ili proizvode svojih prodavača putem različitih medija i oslanjati se na Vaš pristanak da to učinimo izvan web mjesta. Kao dio toga, možemo surađivati ​​s oglašivačkim partnerima kao što su Facebook, Google i drugi partneri otkriveni u kolačićima i sličnim tehnološkim pravilima. Ti partneri imaju svoje politike privatnosti i mehanizme pristanka za svoje kupce, uz kontrole javni-nastup.com.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.com također može koristiti podatke prve strane (npr. Vaše prethodne obrasce kupnje i pregledavanja na našoj web stranici) i može ih kombinirati s drugim podacima prikupljenim od vas, kao što su vaše mjesto ili javno dostupni podaci, kako bi nam omogućili da stvorimo ciljanu publiku na osnovu vaših poznatih ili zaključenih demografskih kategorija i/ili interesa kako bismo vam pružili relevantnije i korisnije oglašavanje na našoj web stranici, u našim kanalima za izravni marketing (poput e-pošte) ili kod naših marketinških partnera izvan web lokacije, poput Googlea i Facebooka, podložno njihovim uvjetima i obavijesti o privatnosti s kojima ste se dogovorili s takvim partnerima.

Kada vaše podatke obrađujemo na temelju legitimnih interesa, činimo to na sljedeći način:

Vaše podatke koristimo za poboljšanje i prilagodbu naših usluga, uključujući dijeljenje vaših podataka u takve svrhe, i činimo to onako kako je potrebno da bismo slijedili svoje legitimne interese poboljšanja naših usluga za naše korisnike. To je također neophodno kako bi nam omogućilo da slijedimo svoje legitimne interese u razumijevanju načina na koji se koriste naše Usluge te da istražimo i otključamo načine za razvoj i rast našeg poslovanja. Također nam je potrebno omogućiti da slijedimo svoje legitimne interese u poboljšanju naših Usluga, učinkovitosti, interesa za Usluge za korisnike i stjecanju uvida u obrasce korištenja naših Usluga. Kao osnovni dio naših Usluga, imamo legitimni interes za prilagodbu vašeg iskustva na licu mjesta kako bismo vam pomogli u pretraživanju i otkrivanju relevantnih predmeta i preporučenih kupnji, uključujući upotrebu ovih podataka kako bismo prodavačima pomogli da pronađu najbolje načine za plasman i prodaju svojih proizvoda na javni-nastup.com.

Oslanjamo se na naš legitimni interes da vam šaljemo marketinške poruke (tamo gdje je to dopušteno neovisno o pristanku) i za programe oglašavanja javni-nastup.hr (uključujući oglašavanje i marketing na web-mjestu javni-nastup.com).

Vaše podatke koristimo u sigurnosne svrhe, što može uključivati ​​i razmjenu vaših podataka u takve svrhe, a to činimo jer je potrebno slijediti naše legitimne interese ili interese treće strane u osiguranju sigurnosti naših Usluga, sprječavajući štetu pojedinci ili imovina, ili kriminal, provođenje ili obranu zakonskih prava ili sprječavanje oštećenja ProPR obrta za usluge i trgovinu putem sustava javnih-nastup.hr ili naših korisnika ili naših partnera. To uključuje jačanje zaštite naše zajednice od neželjene pošte, uznemiravanja, kršenja intelektualnog vlasništva, kriminala i sigurnosnih rizika svih vrsta. Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Usluga, za naplatu i plaćanja, za identifikaciju i provjeru autentičnosti te za opća istraživanja i zbirno izvještavanje.

O vrstama proizvoda koji vas zanimaju možemo saznati iz vašeg ponašanja prilikom pregledavanja i kupnje na (i izvan) web mjesta i koristiti takve podatke kako bismo predložili potencijalne kupnje kao rezultat. Kao osnovni dio naših Usluga, imamo legitimni interes za prilagodbu vašeg iskustva na licu mjesta kako bismo vam pomogli u pretraživanju i otkrivanju relevantnih predmeta i preporučenih kupnji.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr također može zadržati, sačuvati ili objaviti vaše osobne podatke trećim stranama u sljedećim ograničenim okolnostima: kao odgovor na zakonite zahtjeve javnih vlasti, uključujući zadovoljenje legitimne nacionalne sigurnosti ili provođenja zahtjeva zakona; kako bismo zaštitili, uspostavili ili izvršili naša zakonska prava ili se branili od predstojećih ili podnesenih pravnih zahtjeva, uključujući naplatu duga ili materijalnog kršenja naših politika (uključujući naše politike intelektualnog vlasništva); radi poštivanja sudskog naloga, pravnog postupka, propisa ili drugog zakonskog zahtjeva; ili kada vjerujemo u dobroj vjeri da je takvo otkrivanje opravdano neophodno u skladu sa zakonom, za spriječiti neposrednu fizičku štetu ili financijski gubitak ili istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s ilegalnim aktivnostima, sumnjom na prijevaru, prijetnju našim pravima ili imovini, ili kršenja Uvjeta korištenja ProPR obrta za usluge i trgovinu putem javni-nastup.com.

Ako ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr primi zakoniti, provjereni zahtjev za evidenciju člana ili informacije u jednoj od ograničenih okolnosti, ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr može otkriti osobne podatke koji mogu uključivati, ali ne moraju biti ograničeni na ime, adresu, telefonski broj, adresu e-pošte, tvrtku/trgovačko ime i, po potrebi, podatke o bankovnom računu i transakciji člana.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr može dijeliti demografske podatke s poslovnim partnerima, ali oni će biti objedinjeni i depersonalizirani tako da se osobni podaci ne otkrivaju.

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr također mora angažirati treće strane i pojedince (poput istraživačkih tvrtki te pružatelja analitike i sigurnosti) koji će nam pomoći u radu, pružanju i plasmanu usluga. Ove treće strane imaju samo ograničen pristup vašim podacima, mogu ih koristiti samo za izvršavanje ovih zadataka u naše ime i obvezne su ProPR obrtu za usluge i trgovinu da ne smije otkriti ili koristiti vaše podatke u druge svrhe. Naš angažman pružatelja usluga često je potreban da bismo vam pružili usluge, posebno tamo gdje takve tvrtke igraju važne uloge poput pomoći u održavanju naše usluge u radu i sigurnosti. U nekim drugim slučajevima ti pružatelji usluga nisu nam nužno potrebni za pružanje Usluga, ali pomažu nam u poboljšanju, na primjer pomažući nam u provođenju istraživanja o tome kako bismo mogli bolje služiti svojim korisnicima. U posljednjim slučajevima imamo legitimni interes za suradnju s pružateljima usluga kako bismo poboljšali naše Usluge.

U nekim slučajevima, ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr može odabrati kupnju ili prodaju imovine. Takve transakcije mogu biti potrebne i u našem legitimnom interesu, posebno našem interesu za donošenje odluka koje omogućavaju dugoročno razvoj našeg poslovanja. U ovim vrstama transakcija (kao što su prodaja, spajanje, likvidacija, ovrha ili prijenos cjelokupne ili u osnovi cijele imovine ProPR obrta za usluge i trgovinu), podaci o članovima obično su jedna od poslovnih imovina koje se prenose. Ako ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr namjerava prenijeti podatke o vama, ProPR obrt za usluge i trgovinu obavijestit će vas e-poštom ili stavljanjem istaknute obavijesti na Web mjesto, a vi ćete dobiti priliku odjaviti se prije nego što podaci o vama postaju predmetom drugačije politike privatnosti.

Dodaci treće strane također prikupljaju informacije o vašoj upotrebi web mjesta. Na primjer, kada na javni-nastup.hr učitate stranicu koja ima dodatak za društvene mreže s web-mjesta ili usluge treće strane, poput gumba „Sviđa mi se“ ili „Pošalji“, također učitavate sadržaj s te treće strane. Ta stranica može zatražiti kolačiće izravno od vašeg preglednika. Te interakcije podliježu pravilima o privatnosti web mjesta treće strane. Osim toga, određene kolačiće i druge slične tehnologije na web mjestu koriste treće strane za ciljani mrežni marketing i druge svrhe. Te tehnologije omogućuju partneru da prepozna vaše računalo ili mobilni uređaj svaki put kada koristite Usluge. Imajte na umu da će, kada koristite web stranice ili usluge trećih strana, njihovi uvjeti i pravila privatnosti uređivati ​​vašu upotrebu tih web stranica ili usluga. ProPR obrt za usluge i trgovinu  putem javni-nastup.hr odabire i upravlja ovim tehnologijama trećih strana postavljenim na svojim web mjestima. Međutim, to su tehnologije trećih strana i one podliježu pravilima o privatnosti te treće strane.

Ovo se pravilo ne odnosi na prakse trećih strana (kao što su ostali članovi koji prodaju usluge, neki treći pružatelji usluga na koje se oslanjamo da pružaju određene usluge ili korisnici API-ja). ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr ne posjeduje niti kontrolira pojedince koje ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr ne zapošljava niti upravlja njima, osim ako nije drugačije predviđeno Uvjetima ili zakonom. Ako pružate svoje podatke trećim stranama u vezi s vašom upotrebom Usluga, mogu se primijeniti različiti postupci za upotrebu ili otkrivanje podataka koje im pružate. Iako ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr zahtijeva od trećih strana da slijede ProPR obrt za usluge i trgovinu u pogledu privatnosti i sigurnosti, ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr ne kontrolira politike privatnosti ili sigurnosti takvih trećih strana. U punoj mjeri primjenjivoj u vašoj nadležnosti, ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr nije odgovoran za privatnost ili sigurnosne postupke ovih prodavača, korisnika API-ja ili drugih web stranica na Internetu, čak i onih povezanih s Usluge. Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti i postavljate pitanja trećim stranama prije nego što im otkrijete svoje osobne podatke. Za potrebe europskog zakona, ovi prodavači, pružatelji usluga treće strane i korisnici API-ja neovisni su voditelji podataka, što znači da su odgovorni za pružanje i poštivanje vlastitih pravila u vezi s bilo kojim osobnim podacima koje dobivaju u vezi s Uslugama.

PRIJENOSI

ProPR obrt za usluge i trgovinu  putem javni-nastup.hr upravlja globalnom uslugom. Kada se vaši podaci premjeste iz vaše matične zemlje u drugu zemlju, zakoni i pravila koji štite vaše osobne podatke u zemlji u koju se vaši podaci prenose mogu se razlikovati od onih u zemlji u kojoj živite. Na primjer, okolnosti u kojima organi za provođenje zakona mogu pristupiti osobnim podacima mogu se razlikovati od zemlje do zemlje. Konkretno, ako su vaši podaci u SAD-u, vladina tijela mogu im pristupiti u skladu s američkim zakonom.

SIGURNOST

Sigurnost vaših osobnih podataka nam je važna. Slijedimo općeprihvaćene industrijske standarde kako bismo zaštitili osobne podatke koji su nam dostavljeni i tijekom prijenosa i nakon primitka, na primjer šifriranje se koristi za određene informacije (poput brojeva kreditnih kartica) pomoću TLS-a (sigurnost transportnog sloja). Nažalost, niti jedan način prijenosa putem interneta ili način elektroničkog pohranjivanja nije 100% siguran. Stoga, iako se trudimo zaštititi vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost.

Podaci o vašem računu zaštićeni su lozinkom. Važno je da se zaštitite od neovlaštenog pristupa svom računu i informacijama pažljivim odabirom lozinke i zaštitom lozinke i računala, na primjer odjavom nakon korištenja Usluga. ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr nudi napredne sigurnosne značajke i postavke za članove, kao što je dvofaktorska provjera autentičnosti za prijavu i prijava u povijest i obavijesti; dodatne informacije možete pogledati u postavkama računa.

VAŠA PRAVA I IZBOR

Pojedini zakoni o privatnosti širom svijeta, uključujući Europsku opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR), pružaju korisnicima prava koja se odnose na njihove osobne podatke. U skladu s tim zakonima, ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr pruža vam mogućnost pristupa, uređivanja ili uklanjanja određenih podataka, kao i mogućnosti kako ćemo vas kontaktirati.

E-MAIL I PORUKE

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr može vam slati poruke o Uslugama ili vašoj aktivnosti. Neke su od ovih poruka obavezne, za članove povezane s uslugom (poput transakcijskih poruka ili pravnih obavijesti). Ostale poruke nisu potrebne, poput newslettera. Možete kontrolirati koje izborne poruke odabirete primati. Ako više ne želite koristiti Usluge ili primati poruke povezane sa uslugama (osim zakonski potrebnih obavijesti), možete zatvoriti svoj račun.

UVJETI PRODAJE

ZAKLJUČENJE UGOVORA O PRODAJI

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade za proizvod ili uslugu. Ugovor se zaključuje putem daljinske komunikacije (ugovor sklopljen na daljinu) putem Interneta.

Ovi Uvjeti i odredbe, kao i pojedinačni uvjeti prodaje naznačeni informacijama o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu ProPR obrta za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr, radi zaključenja ugovora. Registracijom, zaključenjem narudžbe i plaćanjem Korisnik kao kupac prihvaća Uvjete i odredbe, što se smatra ugovorom između kupca i ProPR obrta za usluge i trgovinu, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

JEDNOSTRANI PRESTANAK UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Rok za jednostrani raskid ugovora započinje danom kada se roba ili usluga čiji je predmet ugovora isporuči kupcu.

Ugovor možete raskinuti pomoću ovdje priloženog obrasca.

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u Word obliku.

Kopiju obrasca jednostranog raskida možete ispuniti elektroničkim putem i poslati na e-mail: mahovlic.maja@gmail.com.

Bez odgode ćemo vam e-poštom poslati potvrdu o primitku obavijesti o jednostranom raskidu ugovora.

 

U slučaju raskida ugovora, svaka je stranka dužna vratiti drugoj ono što je dobila po ugovoru, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat ćemo izvršiti nakon što nam se roba vrati. Robu nam morate vratiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana najave jednostranog raskida ugovora.

 

Kupac je dužan robu poslati na adresu ProPR obrt za usluge i trgovinu, Ilica 71, 10000 Zagreb, Hrvatska. Roba mora biti poslana na isti način na koji je primljena. Preporuča se da kupac pri povratu robe ima dokaz da je pošiljka poslana.

 

Ako je na zahtjev kupca obavljanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid ugovora, kupac je dužan platiti ProPR obrtu za usluge i trgovinu iznos proporcionalan iznosu isporučenom do trenutka kada je kupac obavijestio ProPR obrt za usluge i trgovinu o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe snosi kupac. Ne prihvaćamo otkupne pošiljke.

 

Povrat novca bit će vraćen na način na koji je izvršena uplata. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam se roba vrati.

 

Kupac je odgovoran za svako oštećenje robe nastalo rukovanjem robom, osim onog koje je bilo neophodno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcionalnosti robe. Ako kupac vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s oštećenjima i/ili znakovima upotrebe proizvoda u stanju zbog kojeg proizvod nije moguće prodati (nije prikladan za prodaju), i upućuje na članak o jednostranom raskidu ugovora na daljinu, prodavač nije odgovoran vratiti kupcu plaćeni iznos.

CIJENE PROIZVODA I DOSTUPNOST NAŠIH USLUGA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama ("HRK") i ne uključuju porez na dodanu vrijednost (obrt nije u sustavu PDV-a, oslobođen je PDV-a prema članku 90. stavku 2. Zakona o PDV-u Republike Hrvatske i oslobođen je PDV-a sukladno članku 17. stavku 1. Zakona o PDV-u Republike Hrvatske – reverse charge). Usluga dostave predmeta ponuđenih na ovom web mjestu dostupna je u Republici Hrvatskoj i državama članicama Europske unije te u drugim zemljama. Cijene proizvoda mogu se mijenjati do potvrde kupnje. Cijena robe određuje se za svaki proizvod pojedinačno.

Cijene se mogu promijeniti u bilo kojem trenutku. Međutim, promjene neće utjecati na narudžbe za koje smo poslali potvrdu narudžbe.

Nakon što odaberete sve stavke koje želite kupiti, one će se dodati u vašu košaricu. Sljedeći je korak obrada narudžbe i plaćanje. U tu svrhu potrebno je slijediti korake postupka kupnje i u svakom koraku navesti ili potvrditi tražene podatke. Osim toga, podatke o narudžbi možete promijeniti tijekom postupka kupnje prije plaćanja. Također, ako ste registrirani kupac, imate povijest svih narudžbi u odjeljku "Moj račun".

NAČIN I POSTUPAK PLAĆANJA

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti putem internetskog bankarstva putem usluge PayPal, a za kupce iz Hrvatske transakcijski na račun ProPR obrta za usluge i trgovinu.

Vaša će narudžba biti isporučena kada su sredstva vidljiva na našem računu.

Ugovor o prodaji zaključuje se u trenutku primitka uplate na račun ProPR obrta za usluge i trgovinu.

Napominjemo da ugovor u ime maloljetnika ili osobe bez poslovne sposobnosti može sklopiti samo zakonski zastupnik, a osoba s djelomičnom poslovnom sposobnošću može sklopiti ugovor samo uz dopuštenje svog zakonskog zastupnika.

DOSTAVA I UVJETI DOSTAVE

Trošak dostave izračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda, izdaje vam se račun s cijenom kupljenih proizvoda i cijenom isporuke, a on je naveden zajedno na računu kupljenog proizvoda.

Rok isporuke proizvoda u cijeloj Hrvatskoj je 7 radnih dana od dana narudžbe. U zemljama Europske unije, ovisno o kojoj je državi, najviše 15 dana. U slučaju promjene roka isporuke ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, naša služba za korisnike odmah će obavijestiti kupca.

Za postupak dostave koriste se usluge Hrvatske pošte (Hrvatska pošta d.d.).

NEMOGUĆNOST DOSTAVE

Ako u roku od 15 dana od dana plaćanja naloga za isporuku nije bilo moguće izvršiti dostavu iz razloga za koje nismo odgovorni, pretpostavit ćemo da želite raskinuti ugovor i mi ćemo ga otkazati. Imamo pravo naplatiti vam sve dodatne troškove prijevoza nastale zbog raskida ugovora.

PRIJENOS RIZIKA I VLASNIŠTVO PROIZVODA

 Kupac preuzima odgovornost za proizvode od trenutka isporuke.

PRIGOVORI I PRITUŽBE

Naručeni proizvodi pakirani su tako da se ne oštete tijekom prijevoza/dostave.

Kupac je dužan pregledati ambalažu pošiljke prilikom preuzimanja. Ako na pakiranju pošiljke postoje vidljiva oštećenja/nedostaci, preporučujemo kupcu da odluči hoće li robu preuzeti ili ne. Ako smatra da je roba oštećena, preporučujemo da odbije prihvatiti robu. Odbijanjem primitka, dostavna služba vratit će pošiljku na ProPR obrt za usluge i trgovinu, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125 / 11,78 / 15, 29/18) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19), prigovori koji se odnose na na nedostatke proizvoda i svi ostali prigovori mogu se podnijeti u pisanom obliku e-poštom ili običnom poštom:

na adresu e-pošte: mahovlic.maja@gmail.com

na adresu: ProPR obrt za usluge i trgovinu, Ilica 71, 10000 Zagreb, Hrvatska

ProPR obrt za usluge i trgovinu obvezuje se pismeno odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od primitka prigovora.

U slučaju opravdane reklamacije, ugovor je moguće raskinuti povratom novca ili zamjenom proizvoda.

 

Web trgovina vrši povrat novca o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan i da kupac nije utjecao na nedostatak, štetu ili bilo koji nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, troškove zamjene proizvoda novim u cijelosti snosi web trgovina.

Proizvodi koje je potrošač pokušao popraviti i/ili modificirati ili su oštećeni zbog nepravilne uporabe ne mogu se reklamirati.

U slučaju spora oko opravdanosti prigovora i načina na koji je proizvod vraćen, proizvod mora biti neiskorišten, u nepromijenjenoj količini i u originalnoj ambalaži, s originalnim računom i jamstvom, ako postoji.

U slučaju spora između prodavatelja i kupca, kupac može tražiti izvansudsko rješenje spora u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Sukladno Uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, uvedena je obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o internetskoj prodaji da na svojoj web stranici daju elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova. Kupac može pristupiti mrežnoj platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem ove poveznice: https://ec.europa.eu/consumers/odr.

ZAMJENA PROIZVODA

Svi kupci web trgovine imaju pravo zamijeniti proizvod. Zamjena proizvoda moguća je u roku od 14 dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan zatražiti zamjenu elektroničkim putem e-maila: mahovlic.maja@gmail.com u roku od 14 radnih dana od primitka pošiljke.

Potrebno je objasniti želi li kupac promijeniti proizvod za isti proizvod druge veličine ili boje ili za neki drugi proizvod iz ponude. Nakon provjere dostupnosti traženog proizvoda za koji kupac želi zamjenu, odobrit ćemo zahtjev i obavijestiti kupca. Zatim se proizvod mora vratiti na adresu ProPR obrt za usluge i trgovinu, Ilica 71, 10000 Zagreb, Hrvatska, u roku od 7 radnih dana od odobrenog zahtjeva.

Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neiskorišten, u istoj količini i u originalnoj ambalaži, uz predočeni originalni račun, izvršit će se zamjena. Sve troškove zamjene proizvoda snosi kupac, povratak i ponovna poštarina proizvoda. Ako je proizvod koji treba zamijeniti veće vrijednosti prvo će biti potrebno platiti razliku, a ako je niže vrijednosti novac će se uplatiti na IBAN kupca.

Prilikom vraćanja proizvoda koji želite zamijeniti, pošiljka mora biti poslana na isti način na koji je primljena. Preporučuje se da kupac ima dokaz da je roba poslana prilikom zamjene proizvoda.

bottom of page