top of page

KOLAČIĆI

KOLAČIĆI

Koristimo tehnički potrebne (za funkcioniranje i sigurnost usluga) i netehnički potrebne kolačiće i slične tehnologije.

Kolačići su male podatkovne datoteke koje se s poslužitelja šalju u vaš web preglednik. Pohranjeni su u predmemoriju vašeg preglednika i omogućuju web mjestu ili trećoj strani da prepoznaju vaš preglednik. Tri su osnovne vrste kolačića:

  • Kolačići sesije specifični su za određeni posjet i nose podatke dok pregledavate različite stranice, tako da ne morate ponovno unositi podatke svaki put kada promijenite stranicu ili pokušate izvršiti plaćanje. Kolačići sesije ističu i automatski se brišu u kratkom vremenskom razdoblju, na primjer nakon napuštanja web mjesta ili zatvaranja web preglednika.

  • Trajni kolačići pamte određene podatke o vašim preferencijama za gledanje web stranice i omogućuju stranici javni-nastup.hr da vas prepozna svaki put kad se vratite. Trajni kolačići pohranjuju se u predmemoriju vašeg preglednika ili mobilni uređaj dok ih ne odlučite izbrisati, a inače se obično brišu po isteku.

  • Kolačiće treće strane postavlja netko tko nije javni-nastup.hr i može okupljati aktivnosti pregledavanja na više web lokacija i u više sesija. Oni su obično vrsta trajnih kolačića i pohranjuju se dok ih ne izbrišete ili ne isteknu na temelju vremenskog razdoblja određenog u svakom kolačiću treće strane.

  • Kolačići pohranjuju podatke o vašoj upotrebi, ali su korisni jer nam omogućuju da funkcioniramo i prilagodimo vaše iskustvo.

OSTALE TEHNOLOGIJE

Osim kolačića, postoje i druge slične tehnologije koje ProPR obrt za usluge i trgovinu koristi i drugdje na webu ili u mobilnim ekosustavima.

Web beacons: To su malene grafike (koje se ponekad nazivaju "jasni GIF-ovi" ili "web pikseli") s jedinstvenim identifikatorom koji se koristi za razumijevanje aktivnosti pregledavanja. Za razliku od kolačića koji su pohranjeni na korisnikovom tvrdom disku, web-beacons se nevidljivo prikazuju na web-stranicama kada otvorite stranicu.

Widgeti za društvene mreže: To su gumbi ili ikone koje pružaju nezavisni davatelji usluga društvenih medija koji vam omogućuju interakciju s tim uslugama društvenih medija kada pregledavate web stranicu ili zaslon mobilne aplikacije. Ovi društveni widgeti mogu prikupljati podatke o pregledavanju koje može dobiti treća strana koja je osigurala widget, a njima upravljaju treće strane.

UTM kodovi: To su nizovi koji se mogu pojaviti u URL-u ("Uniform Resource Locator", što je obično http ili https adresa unesena za odlazak na web stranicu) kada se korisnik premješta s jedne web stranice na drugu, pri čemu niz može predstavljati informacije o pregledavanju, kao što je primjerice: koji oglas, stranica ili izdavač je poslao korisnika na tu web stranicu.

Aplikacijski SDK-ovi: To su kompleti za razvoj softvera nezavisnih proizvođača koji su ugrađeni u aplikacije (i koriste se u mnogim mobilnim aplikacijama). Ovi SDK-ovi za aplikacije omogućuju prikupljanje podataka o samoj aplikaciji, aktivnostima u aplikaciji i uređaju na kojem je aplikacija pokrenuta.

Objekti lokalne pohrane: To su skupovi podataka koje web lokacija ili aplikacija mogu pohraniti u vaš preglednik. Mogu se koristiti za održavanje postavki, povijesti korištenja ili čak stanja ili postavki web mjesta ili aplikacije.

Identifikatori: Mobilni identifikatori, uređaji povezani s internetom, glasovno aktivirani pomoćnici ili pametni televizori mogu slati identifikatore i druge podatke analogne web preglednicima ili mobilnim SDK-ovima.

SVRHA

ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr koristi Kolačiće kako bi prepozno vaše prijavljeno stanje na javni-nastup.hr, razumio koje kupnje zanimaju članove i posjetitelje, da web stranice javni-nastup.hr funkcioniraju za vas i da poboljša vaše iskustvo pregledavanja i korištenja web mjesta i usluga.

Web stranica koristi Google Analytics kako bi pomogla shvatiti kako zajednicu koristi javni-nastup.hr. Za neke od dolje navedenih značajki oglašavanja, poput ponovnog ciljanja, podaci iz Google Analyticsa mogu se kombinirati s podacima javni-nastup.hr i nezavisnim kolačićima (poput Googleovih reklamnih kolačića), kao što Google i ProPR dopuštaju za usluge i trgovine, putem javni-nastup.hr, odgovarajuće politike.

USLUGE MARKETINGA

ProPR obrt za usluge i trgovinu surađuje s partnerima, nezavisnim pružateljima usluga koji mogu koristiti razne Kolačiće kako bi dopustili nama i njima da saznamo koje oglase vidite i kliknete kada posjetite javni-nastup.hr i povezane web stranice ili da vam prikazuju oglase na javni-nastup.hr. To mogu uključivati ​​stvari kao što su:

Ograničavanje učestalosti, koje ograničava broj prikaza korisničkog preglednika ili mobilnog uređaja istim oglasom;

Praćenje atribucije, koje procjenjuje koji je izvor oglašavanja ili marketinga nekoga doveo na javni-nastup.hr ili određuje koji je marketinški izvor doveo do radnji poput posjeta ili kupnje;

Ponovni marketing i ponovno ciljanje, koji publici prikazuje relevantne oglase na temelju prethodnih uzoraka kupovine i pregledavanja na javni-nastup.hr;

Ciljanje publike, koje se odnosi na ciljanje oglasa širokoj publici na temelju poznatih ili zaključenih demografskih podataka publike; i

Prepoznavanje više uređaja, koje prepoznaje radnje na više uređaja ili preglednika.

Neki treći pružatelji usluga mogu pružiti informacije poput demografskih podataka, podataka s više uređaja ili kategorija interesa iz kombinacije izvora koji, iako vas ne identificiraju osobno, omogućuju da vam pružimo relevantnije i korisnije oglašavanje. U nekim slučajevima ove informacije mogu imati i ne-marketinšku analitiku izvedbe.

Te tehnologije omogućuju partneru da prepozna vaše računalo, mobilni uređaj ili mrežni uređaj (poput IoT uređaja, poput glasovno aktiviranog pomoćnika ili pametnog televizora), svaki put kad posjetite javni-nastup.hr ili druge web stranice i mobilne aplikacije na temelju podataka poput kolačić, vašu IP adresu ili ID uređaja, ali ne dopuštaju pristup drugim osobnim podacima s javni-nastup.hr. Međutim, ove tehnologije mogu nama ili trećoj strani omogućiti da vas prepoznaju, bilo s jednog uređaja ili s više uređaja. Te treće strane moraju slijediti primjenjive zakone, programe samoregulacije i pravila zaštite podataka javni-nastup.hr ako je to primjenjivo. ProPR obrt za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr nema kontrolu nad tim trećim stranama koje svaka imaju svoja pravila o privatnosti i prakse privatnosti. Za ciljanje publike, ProPR obrt za usluge i trgovine putem javni-nastup.hr može dijeliti raspršene identifikatore koji predstavljaju e-adresu ili ime s partnerima Googleom i/ili Facebookom, tako da oni mogu pružiti javni-nastup.hr publici zainteresiranoj za određene vrste proizvoda i usluga. Google i/ili Facebook pružit će samo ove podatke i mogu vas identificirati samo na temelju njihovih zasebnih pravila i sporazuma sa svojim korisnicima.

SUGLASNOST, UGOVOR I ZAKONITI INTERESI U OBRADI

Određeni kolačići služe kako bi web stranica funkcionirala u predviđenu svrhu i pružaju se na temelju ugovorne potrebe na temelju vašeg sporazuma s ProPR obrtom za usluge i trgovinu putem javni-nastup.hr za obavljanje usluga koje ste zatražili. To uključuje funkcije koje su strogo potrebne za gore spomenutu uslugu.

Odabirom korištenja naših Usluga nakon što ste obaviješteni o našoj upotrebi kolačića na načine opisane u ovim Pravilima i, u primjenjivim jurisdikcijama, putem obavijesti i nedvosmislenog potvrđivanja vašeg pristanka, pristajete na takvu upotrebu.

UPRAVLJANJE VAŠIM TEHNOLOŠKIM PREFERENCIJAMA KOLAČIĆA

Kako bi vam pružili najbolje iskustvo naše web stranice i kako bi web stranica radila ispravno, ova web stranica na vašem računalu pohranjuje malu količinu podataka (kolačiće). Korištenjem javni-nastup.hr pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati web stranicu, ali neke njene funkcije neće vam biti dostupne. Kako biste bolje razumjeli upotrebu kolačića na web mjestu javni-nastup.hr, u nastavku možete pročitati koje kolačiće prikupljamo, kako ih obrađujemo i u koje svrhe ih koristimo.

OPĆE INFORMACIJE

Ovaj se dokument odnosi na upotrebu kolačića koji se koriste na web stranici javni-nastup.hr. Korištenjem javni-nastup.hr smatra se da pristajete na prikupljanje i obradu podataka opisanih u ovom dokumentu te na pohranu i pristup kolačićima na vašem uređaju.

PRIMJENA KOLAČIĆA

Web stranica koristi takozvane kolačiće - skup podataka koje generira web poslužitelj i pohranjuje ih web preglednik na korisnikovom disku u obliku male tekstualne datoteke. Datoteke se kreiraju kada preglednik učita posjećeno mrežno odredište na korisnikov uređaj, koji potom podatke šalje pregledniku i stvara tekstualnu datoteku (kolačić). Kolačići se koriste za stvaranje sesije i boljeg korisničkog iskustva s punom funkcionalnošću korištene aplikacije i po svojoj su prirodi privremeni (tzv. Kolačići sesije koji se pohranjuju samo tijekom posjeta web mjestu) ili trajni (ostaju pohranjeni na korisnikovom računalo nakon posjeta).

PREVENCIJA KOLAČIĆA

Ako se ne slažete s njihovom uporabom, možete jednostavno izbrisati (ili spriječiti) kolačiće na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika koji koristite. Za više informacija o upravljanju kolačićima posjetite stranice preglednika koji koristite ili https://www.allaboutcookies.org/. Budući da je svrha kolačića poboljšati korisničko iskustvo na web mjestu, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje nekih značajki ili prouzročiti da one rade i izgledaju drugačije u vašem pregledniku.

UVJETI

ProPR obrt za usluge i trgovinu zadržava pravo promjene sadržaja ovog dokumenta u bilo kojem trenutku. Predlažemo da povremeno pročitate najnoviju verziju ovog dokumenta na našem web mjestu kako biste saznali jesu li se uvjeti promijenili.

KONTAKT PODACI

ProPR obrt za usluge i trgovinu rado će razmotriti vaše komentare i prijedloge u vezi s ovim dokumentom, kao i upite o vašim pravima kao korisnika web stranice. Svoje upite možete poslati putem mahovlic.maja@gmail.com.

GOOGLE ANALITIKA

Za značajke oglašavanja Google Analyticsa možete se odjaviti putem postavki Google Adsa, postavki oglasa za mobilne aplikacije ili bilo kojim drugim dostupnim sredstvima. Google također nudi dodatak za

isključivanje-uključivanje Google Analyticsa za web.

ALATI TREĆE STRANE

Alati treće strane

Razne treće strane pružaju dodatke i aplikacije preglednika koji vam mogu pružiti informacije o kolačićima trećih strana, web-beacons i nekim tehnologijama temeljenim na Javascriptu te ih ograničiti ili blokirati. Javni-nastup.hr ne može jamčiti za učinkovitost određenog proizvoda treće strane, ali popularni proizvodi koji nude ova poboljšanja privatnosti uključuju Ghostery i AdBlock Plus.

I Google i Facebook pružaju alate za kontrolu upotrebe oglašavanja na svojim platformama, uključujući oglašavanje na javni-nastup.hr i s njim. Više informacija možete pronaći u postavkama računa na odgovarajućim platformama, uključujući Googleov centar za privatnost i Facebook postavke oglasa.

bottom of page